hari ni hari pertama aku exam (padahal dah byak kali sangat dah amik exam)....rasa gementar,takut dan macam2 lagi lah....semua ada....teringat pulak ckap Prof Hawariah,time2 ni la macam2 nak jadi,sakit perut la..pening kepala la....entah la belalang....ni la akibat klu awal2 sem tak nak study....ape nak jadi ni ctiey???ctiey nak jadi pencinta haiwan (kononnya la....mengarut2)....tak tahu nak tulis apa lagi sbb takut sgt nie...hnya Tuhan je tahu...semoga Dia hilangkan segala ketakutan ni dan permudahkan segala urusanku...
hari ni subjek yg ptama terpaksa aku tempuh adalah imunologi...best subjek ni....tak cayer ek???? amik la dan rasailah......sbenarnya aku suka sangat subjek ni tapi disebabkan aku tak berapa nak rajin (think positive dan cakap pun mstilah positif skit hehehe)...tak berapa mudah la jadinya....kenapa ye aku suke subjek ni???? sbbnya aku boleh tahu macam2 tentang tubuh kte ni...macam mana penyakit boleh serang kte,macam mana tubuh kte lakukan utk lindungi kte dari diserang....best sgt....rasa macam doktor pun ada ( dah start nak perasan la tu....ape la ctiey nie) tapi untk sapa2 yang suka sejarah baik jangan amik subjek ni....knp????sbbnya subjek nie byak mghafal....kena faham dari bab satu...klu tak hncurlah bab sterusnya....tapi jugak klu sapa2 yang mmg suke mgetahui sesuatu yang baru tentang tubuh anda,amik la subjek ni....gerenti seronok...
Dah byak la aku mgarut nie...dah stop ctiey,sambung study.....teringat plak zaman kanak2 dgn "si dia" (jgn pk bukan2 ek...jiran ctiey la)....Joe p smbahyang...jangan jadi syaitan jadi manusia(kata abg Zahari pada abg Joe)......kata2 yg main segar diingatanku....so ape lagi....p study sekarang...kte sambung len kali ek ........bye ^-^ www.tips-fb.com
Related Posts with Thumbnails